Haagse Schoolvereniging Nassaulaan

Het ideale schoolplein van:

Haagse Schoolvereniging Nassaulaan
Den Haag:

In de binnenstad van Den Haag zijn er op dit schoolplein enkele aanpassingen gedaan. 1 toestel was afgekeurd en hiervoor in de plaats kwam een klimtoestel.

Het klimtoestel is voorzien van een stoere glijbaan, touwbruggen en kraaiennesten.

Tussen de bomen hebben we een parcours gemaakt met enkele monkey bars. Het hout is van robinia wat met zijn grillige vormen mooi past in deze groene omgeving.  

Haagse Schoolvereniging van Heutzstraat

Het ideale schoolplein van:

Haagse Schoolvereniging van Heutzstraat
Den Haag:

 
Het plein was enkel voorzien van saaie betontegels. Op een strook van ca 4 m langs de school na, ligt er een parkeergarage onder het plein. Om een klimtoestel te kunnen plaatsen zaten we dus aan de bewuste strook vast, aangezien we niks in het dak van de parkeergarage mochten vast maken. Het plein wordt door alle kinderen van deze internationale school gebruikt. De ruimtes zijn zo efficiënt mogelijk gebruikt zodat er zelfs nog een voetbalveldje gerealiseerd kon worden. Het veldje is afgescheiden dmv boomstammen. Duikelrekken mochten ook hier niet ontbreken. Voor de kleuters is er naast een zandbak ook tal van speelaanleidingen, zoals verkeerselementen op het plein, zonder dat er een echt verkeersplein met lijnen is gerealiseerd.

Pin It on Pinterest